MAKEUP REVOLUTION: Romantic smoked palette

08:41:00

Danaas vam donosim recenziju Makeup Revolution palete pod nazivom Romantic smoked koju ste mogli vidjet u mom zadnjem New in postu.
Makeup Revolution je relativno nov brend koji dolazi iz Velike Britanije a postoji od 2014. godine.
Paleta dakle ne dolazi u kartonskoj ambalaži, dobije se zalijepljena malom zaštitnom folijom. Pakovanje je od čvrste plastike i pri zatvaranju se čuje klik tako da ste sigurni da se neće otvoriti ukoliko je nosite sa sobom. Uz paletu dolazi dvostrani spužvasti aplikator koji nema nikakvu funkciju.
Na poleđini se nalaze osnovni podaci: naziv, sastav, gramaža, proizvođač i rok upotrebe.
Paleta sadrži 14 grama raspoređenih u 12 nijansi sjenila koje bi trebalo potrošiti u roku od 12 mjeseci. (sumnjam da je to moguće)


Što se tiče teksture, sjenila su mekana i lako se kupe kistom. Pigmentacija je solidna, po meni taman koliko treba, manja je šansa da ćete pretjerati.  Primjetila sam da se mat nijanse dosta truse u dodiru sa prstićima ili kistom. Lijepo se nanose na kapak uz uvjet da kist prethodno otresete jer ćete završiti kao panda.
Najveće iznenađenje je što se sjenila izuzetno dobro blendaju i stapaju.
Ja ih nanosim isključivo preko baze jer imam izuzetno masne kapke i bez nje mi se bilo koje sjenilo nakupi u roku od sat vremena. Dakle, što se trajnosti tiče, ona je za pohvalu. Najduže sam ih nosila 7 sati i sve je ostalo na svom mjestu, dakle, nije se izgubila pigmentacija niti su se nakupila u pregibu.


Evo kako sjenila izgledaju iz blizine i swatchevi (u jednom sloju i bez baze)                              dnevna svjetlost                                                               sa blicem

Cijena: 20 KM

*Odličan odnos cijene i kvalitete je najveća prednost ove palete. Dobićete dobar kvalitet sjenila sa kojima je veoma lako raditi.

Na mom Instagram profilu možete vidjeti dva makeup looka kreirana uz pomoć ove palete.

*Ovu paletu kao i mnogo drugih MUR proizvoda možete naručiti preko FB stranice (ovdje)


Kako vam se sviđa paleta? Imate li iskustva sa ovim brendom? 
Lijep pozdrav 

You Might Also Like

1 komentari

  1. Premisljam se izmedju Iconic 3 i ove paletice obje su mi divne :)

    OdgovoriIzbriši

Subscribe