Razočaravajući proizvodi

10:04:00


Danas pričamo o proizvodima koji su mene razočarali u nekom proteklom periodu. Vidjećete u nastavku posta da ih je zaista malo iz razloga što nikad ne kupujem proizvode tek tako nego uvijek pročitam po nekoliko recenzija o tom proizvodu pa tek onda kupujem. Ipak, neki proizvodi su se i unatoč tome jako loše pokazali pa sam odlučila napisati ovakav post. Naravno, to ne znači da će svima biti baš tako loši. U ovaj post sam svrstala proizvode koji imaju nešto višu cijenu (osim jednog) a nisu zadovoljili neke moje kriterije.

1. Balea losion za samopotamnjivanje - za ovaj proizvod sam čitala uglavnom pohvale, da se jako brzo dobija preplanula boja i sl. Prvo, proizvod ima strašno neugodan miris nakon što ga utrljate u kožu, ne znam čak ni kako bih ga opisala, recimo gore od pokvarenih jaja. Dalje, ostavlja fleke na svemu što dotaknete ili obučete na sebe. Boja nije ta preplanula nego budete narančasti, ali doslovno.
Ovaj proizvod je veoma jeftin, košta oko 5 KM a dobijete 500 ml, ali je svakako bačen novac.

2. Sleek Matte me i Nyx Lingerie tečni mat karmini - za oba sam znala da su loši ali eto željela sam ih imati. Kod Sleek-a nisam imala problem sa isušivanjem usana jer ga nisam nikad nosila samostalno nego preko kremaste olovke ali istog momenta kad se osuši, on popuca i to me izluđuje kod njega. Sa druge strane Lingerie, znam da nisu sve nijanse nekvalitetne ali meni se baš sviđa ona koja je najlošija. :D Riječ je o nijansi Embelishment koja se neravnomjerno nanosi, isušuje usne strašno čak i meni koja nemam problema sa suhim usnama. Kad se osuši ljepljiv je na usnama a to me užasno iritira i ono najgore, nakon 2-3 sata nošenja toliko isuši usne da ih smanji doslovno. Uvuče se u svaku liniju, čak i one koje se inače ne vide. Sleek košta oko 15 a Lingerie 19 KM.

3. L'oreal Volumissime vodootporna maskara - bila sam u potrazi za novom vodootpornom maskarom i tako lutajući po Cm-u padne mi na pamet kako bi L'oreal mogao imati neku dobru. Naravno, more maskara ali samo jedna ili dvije vodootporne pa je tako odluka pala na ovu. Četkica je baš po mom ukusu koju sam btw. zaboravila slikati.  Ja sam od ove maskare očekivala efekat koji dobijem sa mojom omiljenom Artdeco Perfect Volume recenzija a dobila sam skroz suprotno. Slijepi trepavice tako da one nemaju ni približnu gustinu kao sa gore navedenom i ne drži ih uvijene. Jedina dobra stvar je što nenormalno produži trepavice pa ako samo to tražite od maskare ova je onda za vas. Još jedna loša stvar je što košta 26 KM a samo produžuje trepavice, MA HAJTE MOLIM VAS.

4. Nyx Eyebrow gel - ovaj prizvod je bio veoma hvaljen na našoj blogo-sceni i zbog toga je i kupljen.
Ovaj proizvod mi je najlošiji od svih iz ovog posta i on me nekako i potakao da ga napišem. Ja ne znam da li oni ovaj proizvod nazivaju vodootpornim ali u svakom slučaju on to nije. Razmazuje se tek tako, ne preživljava vrućinu uopće. Jednog poprilično toplog dana  sam išla onako malo do grada i nećete vjerovati dok sam došla kući, guess what, obrva nije bilo. Istopile se jadnice. Nisam mogla vjerovati vlastitim očima. Njegova cijena je oko 17 KM koliko se sjećam.

5. Još jedan L'oreal proizvod, a riječ je o Extraordinary oil regeneratoru - naravno, gdje god piše dry hair, ja se hvatam za to. Ne znam zašto ali od ovog regeneratora sam očekivala više nego od ostalih. Proizvod predivno miriše, čak i nekoliko dana nakon pranja osjetit ćete njegov miris  u kosi, poput parfema. Ali osim toga ne daje nikakav bolji efekat od ostalih, čak šta više bila mi je potrebna i veća količina proizvoda. Možda ću probati ovakvu masku još, ali ovaj regenerator sigurno više neću kupovati. Ne sjećam se tačne cijene ali mislim da je oko 8 KM.


Ovo su bili proizvodi koji su mene razočarali.. Pišite mi koji su vaši razočaravajući proizvodi i jeste li probale neki od navedenih.?

You Might Also Like

6 komentari

  1. Ja svoj nyx gel imam preko godinu dana i odlican je...Jedva "operem obrve" nakon njega :) Bas mi je zao sto ti ne odgovara.. Ostalo nisam probala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda je ipak samo do mog primjerka jer ga svi vole i hvale :)

      Izbriši
  2. Bas mi je zao za Balea losion, planirala sam ga uskoro kupiti, također sam citala sve najbolje...sad cu jos jednom razmisliti, mozda ima neka bolja alternativa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Što se tiče proizvoda za samopotamnjivanje ja bih ti preporučila Dove summer revived, sporije se dobija boja ali je mnogo bolji, nije narančast. :)

      Izbriši
  3. Mene uzasno nerviraju sve Loreal maskare jer se veoma brzo suse i nisam jedina koja tako misli. Takodje veoma hvaljen proizvod kod nas a opet od Loreala je mat puder indefectible. Toliko je suv, tezak i opterecujuc da jedva cekam da ga skinem sa lica.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ovo prva i posljednja od Loreala koju sam probala definitivno. Taj puder nisam probala jer imam suhu kožu lica ali jesam True match koji je navodno namijenjen tom tipu kože i ni on mi se nije dopao. Previše oksidira i nekako kao da još više isuši kožu.

      Izbriši

Subscribe