Amama - Anticelulit ulje i piling

05:20:00


Danas pričamo o celulitu - promjena stanica potkožnog masnog tkiva koja koži daje ružan izgled narančine kore.
Celulit nastaje zbog niza razloga, poput poremećaja cirkulacije, fizičke neaktivnosti, nepravilne prehrane, stresa a najviše se javlja na koži stražnjice, bedara, oko koljena, na stomaku.
Uglavnom se pojavljuje kod žena zbog drugačije strukture vezivnog tkiva, samo mali broj muške populacije ima problema sa celulitom.

Složićete se da je proljeće krajnje vrijeme da se pozabavimo   izgledom našeg tijela stoga sam ja isprobala ovo Amama anticelulitno ulje i piling a u nastavku teksta vas očekuju moji utisci.


Proizvodi dolaze ovako upakovani u kartonsku vrećicu gdje dobijete 100 ml ulja i  piling sapun.
Dakle radi se o prirodnim proizvodima sastavljenim od maslinovog, palminog i suncokretovog ulja, eteričnog ulja cimeta, čokolade u prahu i zrnaca kafe.
Iz Amame kažu: " Kombinacija ovih proizvoda potiče cirkulaciju  te intenzivno djeluje na tvrdokorne naslage  celulita, regenerišu i osvježavaju kožu. Kombinacija ovih sastojaka odlično uklanja mirise i ostavlja kožu iznimno glatkom i čistom. Kakao i kafa kožii daju tonus i vrše blagi piling kože."



Ulje dolazi u ovoj slatkoj maloj bočici sa veoma malim otvorom na vrhu tako da vam neće izletjeti previše proizvoda. Ima veoma jak miris cimeta kojeg nisam ljubitelj ali preživjela sam, sve za ljepotu :) Lako se razmazuje i brzo upija osim ako niste nanijeli previše proizvoda što se meni u par navrata dešavalo. U tom slučaju je potrebno malo duže sačekati da proizvod upije u kožu.
Kod ovakvih proizvoda potrebno je utrljavati ih kružnim pokretima kako biste odradili ujedno i masažu te dobili bolji učinak. Kad se upije ne ostavlja ljepljiv ili mastan trag. Koža je mekana i glatka.


Ono što je jako bitno jeste redovan piling kože naročito kada koristite ovakve stvari tako da je ovaj piling sapun s razlogom stavljen u set sa uljem. On će otkloniti mrtve ćelije sa kože a ujedno stvara učinak masaže te poboljšava cirkulaciju koja je ključna za stvaranje celulita te na taj način pomoći ulju da što efikasnije djeluje.

Za kraj još da napomenem: prilikom upotrebe preparata protiv celulita potrebno je da vodite računa o ishrani, piti najmanje 2 litra vode dnevno i naravno,  baviti se fizičkim aktivnostima a rezultati sigurno neće izostati.




*Proizvod dobijen u svrhu recenzije što ni u kom slučaju ne utiče na moja mišljenja.

You Might Also Like

1 komentari

Subscribe