CATRICE Even skin tone foundation

12:18:00


Danas vam pišem o mojoj prvoj Catrice tekućoj podlozi. 
Dakle, ovaj puder dolazi u staklenoj, mat ambalaži sa pumpicom za lakše doziranje. Količina proizvoda je 30 ml. Dolazi u 4 nijanse od kojih je 005 even ivory najsvjetlija, dok je 030 even sand najtamnija. 
Puder je srednje gustine, lagan i veoma lako se razmazuje ostavljajući na licu dewy finiš. Pokrovna moć je srednja što je za moje potrebe sasvim dovoljno. Uspije prekriti crvenilo, dok za neke veće nepravilnosti ćete ipak morati poslužiti se korektorom. Ja imam normalnu do suhu kožu i na mom licu se odlično pokazao te ga za takve tipove kože i preporučujem. Za one sa masnom kožom mislim da nebi bio najsjajnije rješenje iako piše da je završnica  matt. 

Izuzetno je postojan, na mom licu je izdržao više od 6 sati što do sad nisam mogla reći ni za jedan drugi puder koji sam probala. Ostavlja dojam zdrave kože jer se veoma dobro stapa.

Riječ proizvođača:
"Even skin ton je znak lijepe i mladolike kože, dugotrajni i nježni puder kremne teksture s vremenom čini kožu mlađom. Trenutno prekriva mitesere, nepravilnosti  i crvenilo kože, te ostavlja blistav mat završetak. Sadrži SPF25, za srednju do visoku pokrivenost. Nakon 8 sedmica vidljivo posvjetljuje mitesere i nesavršenost tena. "
 Cijena ovog pudera je oko 15 KM.
Sve preporuke za ovaj proizvod. :)


A evo kako izgleda sam na licu. :)




You Might Also Like

4 komentari

  1. Moj omiljeni puder u zadnje vrijeme :) Prekrasan finiš ima i divno izgleda na licu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, jedini do sad koji mi je uspio prirodno izgledati na licu :)

      Izbriši
  2. Citam previse pozitivnih kritika na racun ovog pudera i bas bih zelela da ga isprobam :)

    OdgovoriIzbriši

Subscribe