Autumn lips

16:06:00

Kao veliki ljubitelj jeseni nisam mogla odoljeti da ne napišem i ja jedan ovakav post gdje ću vam predstaviti svojih 5 ruževa koje najčešće koristim ove jeseni.

1. Golden Rose Velvet matte 32 - nijansa koja varira između bordo i ljubičaste i koja na svakome drugačije može izgledati. Ovo je nijansa koju je zapravo jako teško slikati jer imam utisak da iz svakog ugla drugačije izgleda kao i na različitoj svjetlosti naravno. Na slici ispod je  više povukla na bordo dok je uživo mnogo ljubičastija :)) (cca 5KM)

2. Essence longlasting lipliner 07 Plum cake - ovu olovku ste već mogli zaista mnogo puta vidjeti, uglavnom u mojim Empties postovima što znači da je nosim skoro pa svaki dan. Klasična mauve nijansa i odličan izbor kad ne znate za koji ruž bi ste se uhvatili taj dan. Sa ovom olovkom nema greške definitivno ukoliko volite ovakve nijanse. (cca 3KM)

3. Aura Absolute Matte 625 Break the rules - nijansa koja je nešto između smeđe i ljubičaste, meni jedna od omiljenih. Ovaj ruž dosta zna istaći linije i ljuskice na usnama pa ih je potrebno dobro pripremiti za njega. Za potpunu pigmentaciju potrebna su dva sloja ovog ruža. Svakako planiram nabaviti još nijansi :) (cca 13KM)

4. Slavni Golden Rose longstay matte 10 - mješavina sive i ljubičaste, slična gore navedenoj Plum cake s tim da ova više ima izražen taj sivi podton. Ovaj ruž, zajedno sa još jednim iz iste kolekcije imaju svoju recenziju ovdje pa možete pogledati ako još niste upoznati s ovim ruževima. (cca 8KM)

5. Essence matt matt matt 02 Perfect match - rekla bih klasična nude nijansa sa nešto malo mauve podtona. Riječ je o novim ruževima iz Essence kolekcije koji su mat a izuzetno kremasti i ugodni na usnama. Jedina mana mu je što se mora baš često popravljati u toku dana pa ako niste lijeni za to, svidjeće vam se.  U ponudi mislim da postoji 8 nijansi pa preporučujem da ih škicnete. Svakako, vrijede tih novaca. (cca 5KM)





Nadam se da vam se dopao moj izbor nijansi. Pišite mi koji su  to vaši omiljeni ruževi za jesen. Imamo li možda neke zajedničke miljenike? 


You Might Also Like

2 komentari

Subscribe